Sastojci koji će vam biti potrebni:
500 g juneće džigerice, 1 veća glavica crnog luka, ½ šargarepe, 1 manji celer, 1 šolja kukuruza šećerca, 200 g bukovača, 1 kašičica aleve paprike, 1 kašičica belog luka u prahu, 1 kašičica ljutog čili sosa, 1 l mesnog bujona, so, biber, ulje
Priprema:
Crni luk iseckajte na kockice, kao i beli, zatim propržite na malo ulja. Kada luk smekša, dodajte mu rendanu šargarepu i celer i seckane bukovače. Začinite po ukusu, zatim dodajte kukuruz šećerac. Ukoliko koristite onaj iz konzerve, dodajte ga tek na kraju. Dodajte seckanu džigericu i dobro promešajte. Kada meso bude sasvim gotovo, u jelo umešajte gustin koji ste prethodno razmutili sa malo vode. Ostavite da se krčka još par minuta, pa sklonite sa ringle. Služite toplo uz vruć hleb. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari