Sastojci koji će vam biti potrebni:
500 g jagnjetine, so, biber, majčina dušica, 4 kašike ulja, 2 čena belog luka, 1 lovorov list, komadić cimeta, 2 mala patlidžana, 2 crvene paprike, 2 glavice crnog luka, 2-3 mala krompira, 4 paradajza, 2 kašike limunovog soka, 2 kašike paradajz pirea, 1,5 dl mese supe od kocke, pola veze peršuna
Priprema:
Meso operite hladnom vodom, prosušite ga papirnim ubrusom, uklonite masnoću i žilice, narežite ga kockice i pospite začinima. U vatrostalnoj posudi zagrejte ulje minut–dva na najjačoj temperaturi. Ubacite meso, zgnječeni beli luk,, lovorov list, cimet i na najjačoj temperaturi kuvajte desetak minuta. Sve povrće osim paradajza očistite i narežite na kockice i dodajte ga mesu. U maloj činiji izmešajte limunov sok, paradajz pire, mesnu supu i naseckani peršun i time prelijte povrće. Na malo jačoj temperaturi kuvajte 20 min, ubacite paradajz isečen na četvrtine i kuvajte još pet minuta. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari