Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Glazirana pečenica

Glazirana pečenica

Glazirana pečenica

Glazirana pečenica

Sastojci koji će vam biti potrebni:
400 g svinjske pečenice, 200 g pirinča, crvena paprika, zelena paprika, nekoliko cvetova, brokolija, kašičica šećera, 2 čili papričice, 50 g krupnog kikirikija, mala konzerva ananasa u komadima, 3 kašike soja-sosa, suvi biljni začin, 2 kašike gustina, 3 kašike ulja

Priprema:
Komad pečenice začinite suvim biljnim začinom i ispržite ga sa svih strana na malo ulja. Ulijte malo vode i poklopite, pa dinstajte na laganoj vatri dok meso ne omekša.
Gotovo meso izvadite, u šerpu dodajte ulje, pa kratko propržite na kolutove isečenu crvenu papriku, na trake isečenu zelenu papriku i usitnjene čili papričice. Dodajte cvetove brokolija, kikiriki i komade ananasa i sve kratko propržite.

Pirinač obarite u slanoj, vodi pazeći da se ne raskuva, i preko njega stavite proprženo povrće.
Pečenicu uvaljajte u gustin i vratite na kratko u posudu sa vrelim uljem, u koje ste dodali kašičicu šećera i soja-sos. Propržite još malo sa svih strana, pa servirajte sa pirinčem i povrćem i prelijte sosem iz posude. Izvor: zenskimagazin.rs


Posuđe i kuhinjski pribor koji će vam biti potrebni za glaziranu pečenicu


Predlažemo vam:


Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.