Sastojci koji će vam biti potrebni za aromatične krmenadle u pivu:
8 svinjskih krmenadli sa koskom, 4 čena belog luka, 8 roze krompira, mladi luk, nekoliko čili papričica, krupna morska so, crni mleveni biber, ulje, Staropramen 0,33l
Priprema:
Propržite koricu svinjetine u tiganju oko 5 minuta koja će otpustiti prirodan sok. Najpre marinirajte krmenadle koristeći beli luk, morsku so, biber, gril začin i Staropramen pivo. Najbolje bi bilo da stoje u marinadi preko noći. Krompire (koji su prethodno skuvani) isecite na pola i grilujte na roštilju zajedno sa krmenadlama. Dodajte i mladi luk. U toku pečenja meso i krompir možete da zalijete sa malo ulja. Na polovini pečenja prelijte krmenadle Staropramen pivom, radi arome i boljeg ukusa. Kada je pečeno servirajte krmenadle zajedno sa krompirom i lukom. Odozgo možete da dodate čili papričice i čeri paradajz. Izvor: Stvar Ukusa
Komentari
Komentari