Sastojci koji će vam biti potrebni:
1 ½ kg svežeg spanaća
50 g putera
1 glavica naseckanog crvenog luka
¼ šolje brašna
malo muskatnog oraha
1 šolja pavlake za kuvanje
2 šolje mleka
1 šolja naribanog parmezana +½ šolje naribanog sira (gauda, ementaler)
so, biber
Priprema:
Spanać koji ste prethodno oprali i ocedili od vode stavite u vatrostalnu posudu pa ostavite sa strane, a rernu uključite da se greje na 200C.
U šerpi na šporetu stavite maslac da se otopi, dodajte crveni luk i dinstajte dok ne omekša, dodajte brašno i muskatni orah pa dinstajte još dva minuta. Zalijte mlekom i pavlakom, mešajte dok ne prokuva pa pustite da lagano krčka nekoliko minuta da se zagusne. Spanać dodajte u sos, sipajte pola šolje parmezana, začinite solju i biberom pa dobro promešajte. Sve sipajte u vatrostalnu posudu i pospite ostatkom sira pa pecite 20 minuta u rerni. Izvor: lifepressmagazin.com
Komentari
Komentari