Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Zapečeni spanać

Zapečeni spanać

Zapečeni spanać

Zapečeni spanać

Sastojci koji će vam biti potrebni:
1 ½ kg svežeg spanaća
50 g putera
1 glavica naseckanog crvenog luka
¼ šolje brašna
malo muskatnog oraha
1 šolja pavlake za kuvanje
2 šolje mleka
1 šolja naribanog parmezana +½ šolje naribanog sira (gauda, ementaler)
so, biber

Priprema:
Spanać koji ste prethodno oprali i ocedili od vode stavite u vatrostalnu posudu pa ostavite sa strane, a rernu uključite da se greje na 200C.
U šerpi na šporetu stavite maslac da se otopi, dodajte crveni luk i dinstajte dok ne omekša, dodajte brašno i muskatni orah pa dinstajte još dva minuta. Zalijte mlekom i pavlakom, mešajte dok ne prokuva pa pustite da lagano krčka nekoliko minuta da se zagusne. Spanać dodajte u sos, sipajte pola šolje parmezana, začinite solju i biberom pa dobro promešajte. Sve sipajte u vatrostalnu posudu i pospite ostatkom sira pa pecite 20 minuta u rerni. Izvor: lifepressmagazin.com


Posuđe i kuhinjski pribor koji će vam biti potrebni za zapečeni spanać


Predlažemo vam:


Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.