Sastojci koji će vam biti potrebni:
550 g pilećeg mesa bez kostiju, 3 crvene paprika babure, 400 g kukuruza šećerca, 100 g graška, 100 g boranije, 100 g crnih maslina, paket tortilja, 500 g kačkavalja, 50 g parmezana, 3 tikvice, so, biber, maslac, ulje
Priprema:
Pomešajte jednu kašiku putera i jednu kašiku ulja i sve zajedno zagrejte, pa potom ispržite pileći file koji ste prethodno isekli na kockice. Nakon par minuta dodajte ostalo povrće i začinite po ukusu. Pripremite pleh u kome ćete peći musaku i dobro ga namastite puterom ili ulje. Poslažite red tortilja, pa red povrća sa mesom i ponavljajte postupak sve dok ne potrošite sve sastojke. Na svaki drugi sloj stavite malo narendanog kačkavalja. Na samom kraju sipajte ostatak kačkavalja i narendajte parmezan. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 35 minuta. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari