Sastojci koji će vam biti potrebni:
100 suvih šljiva, 2 mlada luka, 500 g junetine, 2 patlidžana, 500 ml paradajz sosa, 50 g crnih kalamata maslina, ¼ kašičice muskatnog oraščića, ¼ kašičice kajdžuna, 3 paprike babure, 2 mlade tikvice, so, 2 kašike maslaca, nekoliko zrna bibera
Priprema:
Pripremiti veći lonac i na srednjoj temperaturi otopite maslac. Mladi luk dobro operite, pa zatim isecite na kolutiće. Prodinstajte luk na puteru, dodajte muskatni oraščić, kajdžun, so i biber. Ostavite da se arome sjedine koji minut, pa dodajte sitno seckanu junetinu. Dolijte jednu čašu vode, promešajte, poklopite i ostavite da se dinsta oko sat vremena uz povremeno dodavanje vode. Nakon što meso sasvim omekša, dodajte seckane suve šljive bez koštica, kalamata masline, iseckane tikvice i patlidžan i paprike i sve nalijte paradajz sosom. Kuvajte još 15 minuta, sklonite sa ringle i služite toplo. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari