Sastojci koji će vam biti potrebni:
500 g svinjskog vrata, 300 g boranije, 500 g paradajza, 250 g maslaca, kašika brašna, kocka za supu, veza peršuna, stručak čubra, so, biber
Priprema:
Prokuvajte 2 l vode, posolite čim provri i dodajte meso sečeno na manje komade. Kuvajte na tihoj vatri oko 20 minuta.
Za to vreme operite boraniju, prepolovite je, dodajte mesu i kuvajte još 20 minuta. Dok se kuvaju meso i boranija, paradajz prelijte vrelom vodom, oljuštite ga i isecite na manje komade, pa zajedno sa čubrom i kockom za supu dodajte boraniji i mesu. Kuvajte sve dok boranija potpuno ne omekša.
Posebno umutite maslac i brašno, pa žicom umešajte u vrelo jelo. Kad se zgusne, sklonite s vatre, pobiberite i po želji pospite seckanim peršunom. Izvor: Stvar Ukusa
Komentari
Komentari