Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Šumadijska boranija

Šumadijska boranija

Šumadijska boranija

Šumadijska boranija

Sastojci koji će vam biti potrebni:
500 g svinjskog vrata, 300 g boranije, 500 g paradajza, 250 g maslaca, kašika brašna, kocka za supu, veza peršuna, stručak čubra, so, biber

Priprema:
Prokuvajte 2 l vode, posolite čim provri i dodajte meso sečeno na manje komade. Kuvajte na tihoj vatri oko 20 minuta.
Za to vreme operite boraniju, prepolovite je, dodajte mesu i kuvajte još 20 minuta. Dok se kuvaju meso i boranija, paradajz prelijte vrelom vodom, oljuštite ga i isecite na manje komade, pa zajedno sa čubrom i kockom za supu dodajte boraniji i mesu. Kuvajte sve dok boranija potpuno ne omekša.
Posebno umutite maslac i brašno, pa žicom umešajte u vrelo jelo. Kad se zgusne, sklonite s vatre, pobiberite i po želji pospite seckanim peršunom. Izvor: Stvar Ukusa


Posuđe i kuhinjski pribor koji će vam biti potrebni za šumadijska boranija


Predlažemo vam:


Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.