Punjene tikvice sa piletinom

Punjene tikvice sa piletinom

2-3 glavice crnog luka
2-3 čena belog luka
4-5 tikvica
2-3 fileta piletine (ili jedne pileće grudi)
aleva paprika
so, biber
kečap
2 dl kisele pavlake

Na ulju propržite iseckan crni luk pa dodajte beli luk. Tikvice operite, isecite ih po dužini i izdubite da se dobije oblik čamaca.  Izdubljeni deo tikvica iseckajte na kockice i dodajte u propržen luk. Pileće meso posebno skuvajte, iseckajte na kockice i dodajte prethodnoj smesi. Sve zajedno dinstajte dok ne ispari sva voda, dodajte alevu papriku, posolite i pobiberite. Punite tikvice ovom smesom, poređajte ih u vatrostalnu činiju ili pleh i pre pečenja ih prelijte kečapom. Kad tikvice budu skoro pečene, izvadite ih iz rerne, prelijte kiselom pavlakom i vratiti u rernu da se još malo zapeku. Izvor: Stvar Ukusa

Posuđe i kuhinjski pribor potrebni za pripremu punjenih tikvica sa piletinom


Predlažemo vam:

nož sa keramičkim premazom 20 cm

490067 - NOŽ SA KERAMIČKIM PREMAZOM 20 CM

799,00 RSD

490067 - NOŽ SA KERAMIČKIM PREMAZOM 20 CM

Oštrica noža je izrađena od nerđajućeg čelika sa keramičkim premazom. Antibakterijski nož koji ne ostavlja mrlje i ima soft touch ručku koja ne klizi. Može da se pere u mašini za sudove. Dužina noža je 20 cm.

Artikal je dostupan
duboki tiganj sa poklopcem keramika 4 l 28x7 cm

490140 - DUBOKI TIGANJ SA POKLOPCEM KERAMIKA 4 L 28x7 cm

3.099,00 RSD

490140 - DUBOKI TIGANJ SA POKLOPCEM KERAMIKA 4 L 28x7 cm

Izrađen od aluminijuma sa specijalnim slojem keramičkog premaza protiv lepljenja. Prečnik je 28 cm a dubina 7 cm.

Artikal je dostupan
borcam činija 30x21

180019 - Borcam činija 30x21

669,00 RSD

180019 - Borcam činija 30x21

Dimenzija 30x21

Artikal je dostupan
emajlirana šerpa sa poklopcem 16 cm 2.1l 15156

200230 - EMAJLIRANA ŠERPA SA POKLOPCEM 16 CM 2.1L 15156

1.299,00 RSD

200230 - EMAJLIRANA ŠERPA SA POKLOPCEM 16 CM 2.1L 15156

Emajlirana šerpa sa poklopcem prečnika 16 cm i zapremine 2.1l.

Artikal je dostupan na upit!


Svi komentari (0)

Bez komentara