Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Punjene tikvice sa piletinom

Punjene tikvice sa piletinom

Punjene tikvice sa piletinom

Punjene tikvice sa piletinom

2-3 glavice crnog luka
2-3 čena belog luka
4-5 tikvica
2-3 fileta piletine (ili jedne pileće grudi)
aleva paprika
so, biber
kečap
2 dl kisele pavlake

Na ulju propržite iseckan crni luk pa dodajte beli luk. Tikvice operite, isecite ih po dužini i izdubite da se dobije oblik čamaca. Izdubljeni deo tikvica iseckajte na kockice i dodajte u propržen luk. Pileće meso posebno skuvajte, iseckajte na kockice i dodajte prethodnoj smesi. Sve zajedno dinstajte dok ne ispari sva voda, dodajte alevu papriku, posolite i pobiberite. Punite tikvice ovom smesom, poređajte ih u vatrostalnu činiju ili pleh i pre pečenja ih prelijte kečapom. Kad tikvice budu skoro pečene, izvadite ih iz rerne, prelijte kiselom pavlakom i vratiti u rernu da se još malo zapeku. Izvor: Stvar Ukusa


Posuđe i kuhinjski pribor potrebni za pripremu punjenih tikvica sa piletinom


Predlažemo vam:


Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.