2-3 glavice crnog luka
2-3 čena belog luka
4-5 tikvica
2-3 fileta piletine (ili jedne pileće grudi)
aleva paprika
so, biber
kečap
2 dl kisele pavlake
Na ulju propržite iseckan crni luk pa dodajte beli luk. Tikvice operite, isecite ih po dužini i izdubite da se dobije oblik čamaca. Izdubljeni deo tikvica iseckajte na kockice i dodajte u propržen luk. Pileće meso posebno skuvajte, iseckajte na kockice i dodajte prethodnoj smesi. Sve zajedno dinstajte dok ne ispari sva voda, dodajte alevu papriku, posolite i pobiberite. Punite tikvice ovom smesom, poređajte ih u vatrostalnu činiju ili pleh i pre pečenja ih prelijte kečapom. Kad tikvice budu skoro pečene, izvadite ih iz rerne, prelijte kiselom pavlakom i vratiti u rernu da se još malo zapeku. Izvor: Stvar Ukusa
Komentari
Komentari