Sastojci koji će vam biti potrebni:
maslinovo ulje, 4 mlada luka, 1 keleraba, 2 šargarepe, 20 ml soka od jabuke, 4 paštrnaka, 2 jabuke, 8 manjih bezglutenskih kobasica, 200 g bezglutenskog hleba, 1 jaje, 1 kašika narendane limunove kore
Priprema:
Rernu uključite da se zagreje na 200 stepeni. Mladi luk dobro operite, iseckajte i prodinstajte na malo maslinovog ulja. Kad potpuno omekša, sjedinite kelerabu koju ste prethodno očistili i narendali, šragarepu i seckani paštrnak i jabukov sok i začinite po ukusu. Nakon 15 minuta dodajte i seckane jabuke. Dobijeno jelo sklonite s vatre i ostavite da se ohladi. Nakon toga istisnite meso iz kobasica u skuvano jelo i dodajte seckani hleb. Dodajte i jedno jaje, limunovu koru i, ako treba, začinite. Pecite pod folijom oko 45 minuta, zatim je skinite i dopecite još 15 minuta. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari