Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.
Kiš od kelja

Kiš od kelja

Kiš od kelja

Sastojci koji će vam biti potrebni za kiš od kelja:
300 g brašna
kesica kvasca
100 ml mleka
125 g krem sira
3 jaja
4 kašike ulja
2 kašike seckanih lešnika (kikirikija)
500 g kelja
glavica luka
kašika putera
250 g gauda sira
so
biber
mlevena paprika

Priprema:
Izmesiti testo od brašna, kašičice soli, kvasca, mleka, krem sira, 1 jajeta, ulja i lešnika. Pokriti testo i ostaviti ga 45 minuta na toplom mestu da naraste. Iseckati kelj na rezance i blanširati ga 4 minuta. Isprati kelj pod česmom i dobro ga iscediti. Iseći luk na kriške i proprž iti ga na puteru. Izrendati sir. Razmutiti jaja, posoliti, pobiberiti i dodati mlevenu papriku. Zagrejati rernu na 200 stepeni. Izmesiti testo i obložiti okvir za kolače (prečnika 26 cm). Staviti kelj, luk, gaudu i preliti jajima. Peći 30–40 minuta. Izvor: Stvar Ukusa


Posuđe i kuhinjski pribor koji će vam biti potrebni za kiš od kelja


Predlažemo vam:


Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.