Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Pilav sa tikvicama i paradajzom

Pilav sa tikvicama i paradajzom

Pilav sa tikvicama i paradajzom

Pilav sa tikvicama i paradajzom

Sastojci koji će vam biti potrebni:
2-3 tikvice, 1 glavica luka, 2 paradajza, 2 šolje pirinča, 2 kašike seckanog peršuna, maslinovo ulje, so, biber, mešavina suvih začina, 3 šolje vode

Priprema:
Tikvice isecite na kocke, posolite i ostavite da odstoje da puste vodu. Nakon toga isperite ih i prosušite, pa propržite na malo maslinovog ulja. U istom tiganju propržite luk iseckan na malo veće kocke i dodajte paradajz iseckan na kockice i još malo propržite. Dodajte začine i propržene tikvice. Kada krene da kuva dodajte pirinač. Preko svega prelijte vrućom vodom u kojoj ste prethodno razmutili so. Tokom kuvanja ne mešajte pirinač, već povremeno protresite tiganj. Kada voda prokuva smanjite na srednju vatru i ostavite da se kuva pokriveno oko 15 minuta. Nakon toga smanjite vatru na najniže i kuvajte još oko deset minuta. Kada je gotovo skinite sa vatre i prevrnite pilav u veću činiju ili tanjir. Pospite odozgo malo peršuna i poslužite. Izvor: Blic Žena


Posuđe i kuhinjski pribor koji će vam biti potrebni za pilav sa tikvicama i paradajzom


Predlažemo vam:


Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.