Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Parmiđana toranj sa patlidžanom i mocarelom

Parmiđana toranj sa patlidžanom i mocarelom

Parmiđana toranj sa patlidžanom i mocarelom

Parmiđana toranj sa patlidžanom i mocarelom

Potrebno je:
1 patlidžan
1 crni luk
1 svež paradajz
mocarela
1 jaje
malo bosiljka
ulje za prženje
parmezan za posipanje

Priprema:
Oprani patlidžan isecite na kolutove, posolite i pustite da se ocedi. Za to vreme propržite crni luk i dodajte u tiganj iseckani sveži paradajz. Posolite i dinstajte zajedno dok se smesa ne zgusne, a na kraju možete u sos dodati jedno umućeno jaje i malo bosiljka. Oceđene kriške patlidžana propržite na vrelom ulju. Potom u vatrostalnu posudu ili dublji pleh poređajte onoliko kolutova proprženog patlidžana koliko porcija želite da napravite. Preko patlidžana dodajte paradajz sos, parče mocarele i ponovo patližan. Tako ređejte dok ne potrošite materijal. Za one željne mesa, između kolutova patlidžana i mocarele može se dodati šnita pršute. Zapecite u rerni dok tornjevi ne dobiju boju kao na slici, a mocarela se ne istopi. Kada izvadite iz rerne, servirajte na tanjir, pospite parmezanom i odozgo možete dodati listić svežeg bosiljka. Izvor: Stil magazin

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.