Sastojci koji će vam biti potrebni:
4-5 kašika ulja
2 glavice crnog luka
500 g šampinjona
1 čen belog luka
2 veća krompira
1 jaje
3-4 kašike brašna
začini: mlevena paprika, lovorov list, biber, so, ljuta paprika, peršunov list, origano
Priprema:
Na vrelom ulju propržiti sitno iseckan crni luk. Kada porumeni, dodati alevu papriku, iseckane šampinjone, lovorov list i usitnjen beli luk. Dinstati dok ne ispari voda. Krompir obariti posebno. Umutiti jaje sa brašnom i u malo vode skuvati knedlice na uobičajen način. Baren krompir i knedlice staviti u šampinjone. Začiniti po ukusu, naliti vodom u kojoj su se kuvale knedlice i krčkati oko pet minuta. Posuti peršunovim listom. Izvor: Stvar Ukusa
Komentari
Komentari