Sastojci koji će vam biti potrebni:
200 g šampinjona, 200 g bukovača, 200 g spanaća, 5 tikvica, 3 jaja, 100 ml neutralne pavlake, so, biber, beli luk u prahu, ulje, 200 g parmezana
Priprema:
Pripremite dublji tiganj i na malo ulja prodinstajte pečurke. Najpre poklopite, a nakon dva minuta sklonite poklopac i pustite da ispari višak vode. Dodajte spanać koji ste prethodno oprali i očistili. Začinite po ukusu i sklonite sa ringle. Tikvice očistite, operite i isecite po dužini. Pripremite pleh u kome ćete peći musaku, pa ređajte red tikvica, pa red dinstanog povrća. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sve sastojke. Umutite jaja sa neutralnom pavlakom i začinite. Prelijte preko musake, pa zatim narendajte parmezan odozgo. Pecite u dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta ili dok se ne uhvati fina korica. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari