Sastojci koji će vam biti potrebni:
2 patlidžana, 650 g mešanog mlevenog mesa, glavica crnog luka, 3 čena belog luka, 1 mladi luk, 1 crvena paprika, 1 šargarepa, 1 paradajz, 1 kašika gustina, 6 jaja, so, biber,mlevena začinska paprika, ulje
Priprema:
Crni i beli luk oljuštite pa naseckajte. Mladi luk isecite na kolutiće. Na ulju prodinstajte luk.
Zatim dodajte mleveno meso i sve začinite. Dinstajte sve zajedno nekih 15 minuta, pa sklonite s ringle. Krompir oljuštite, operite dobro i isecite na kolutove. Potopite u vodu na pola sata, zatim dobro ocedite, osušite i poređajte u tepsiju koju ste prethodno dobro nauljili. Poređajte krompir, pa mleveno meso sa lukom. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite sve sastojke. Umutite jaja sa mlekom, začinite i dodajte mileram. Dobijenom smesom zalijte musaku, a zatim je stavite da se peče u zagrejanu rernu na 200 stepeni oko 40 minuta ili dok fino ne porumeni. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari