Sastojci koji će vam biti potrebni:
250 g kuskusa
400 ml vode
1 kašičica soli
1 kašika maslinovog ulja
80 g putera sobne temperature
40 g parmezana
so
4-6 kašika limunovog soka, po ukusu
50 g badema u ljusci, celo zrno ili presečen na pola
50 g grubo usitnjenog brazilskog oraha
50 g suvih šljiva sečenih na štapiće
50 g suvih kajsija sečenih na štapiće
50 g suvog grožđa
50 g suvih višanja
Priprema:
Stavite vodu sa 1 kašičicom soli i 1 kašikom ulja da provri. Sklonite je s vatre i sipajte kuskus. Poklopite i ostavite 2 minuta da nabubri. Promešajte, dodajte puter, poklopite i ostavite ga 2 minuta da se otopi. Dodajte suvo voće, koštunjave plodove, parmezan, posolite i po želji sipajte limunov sok. Poklopite i ostavite desetak minuta da suvo voće malo nabubri.
Meni se najviše dopada kada se servira vruć, a sjajno se podgreva i u mikrotalasnoj rerni. Ako volite sočnije suvo grožđe, onda ga možete natopiti u vodi desetak minuta pre ubacivanja u kuskus. Izvor: Story.rs
Komentari
Komentari