Potrebno je
za krokete:
1/2 kg krompira
200 g brašna
100 g griza
4 jaja
so, biber
morski oraščić
za paniranje kroketa:
jaja
brašno
prezle
ulje
Priprema:
Opran krompir skuvati u ljusci. Ostaviti da se malo prohladi pa ga oguliti. Ispasirati krompir pasirkom ili viljuškom, dodati jaja, brašno, griz, so, biber i morski oraščić. Dobro umesiti da masa bude kompaktna. Držati u frižideru do upotrebe.
Od mase formirati krokete u obliku valjušaka. Uvaljati ih u brašno, zatim u umućena jaja i na kraju u prezle.
Dobro zagrejati dosta ulja u šerpi, dubokom tiganju ili fritezi i pržiti krokete da dobiju zlatno žutu boju. Kroketi od krompira mogu se služiti topli i hladni kao predjelo, prilog uz meso ili samostalno kao glavno jelo. Izvor: Stvar Ukusa
Komentari
Komentari