Sastojci koji će vam biti potrebni:
4 veća krompira
2 jaja
3 kašike brašna
3 kašike prezli
100 g domaćeg kajmaka
150 g pečenice
150 g kačkavalja
biber, so
Priprema:
Krompir ogulite i obarite.Kuvan krompir ispasirajte, posolite i pobiberite pa dodajte jaja, brašno i prezle. Sve dobro umesite tako da se ne lepi za prste. Odvojite jedno parče i na foliji ga rastanjite kao pljeskavicu. Premažite je po sredini sa malo kajmaka, stavite pečenicu seckanu na trakice i rendani kačkavalj. Uz pomoć folije uvijte pljeskavicu u formu Karađorđeve šnicle. Prstima zatvorite krajeve. Šniclesada možete pržiti u posudi sa dubokim uljem dok ne porumeni. Servirati dok je toplo sa prilogom od povrća ili salatom. Izvor: Stvar Ukusa
Komentari
Komentari