Sastojci koji će vam biti potrebni za brzo varivo:
2 patlidžana, 2 tikvice, 1 paradajz, 2 čena belog luka, suva ljuta paprika, kašika seckanog peršuna, 150 ml slatke pavlake, 50 g parmezana, kašika prezli, limun, maslinovo ulje, so, biber
Priprema:
Operite i oljuštite patlidžan, nasecite ga na štapiće i potopite u činiju sa vodom, posolite, dodajte sok od limuna i pustite desetak minuta da pusti gorčinu. Potom ga ocedite i osušite, tikvicu isecite na štapiće, a paradajz na kockice. Sve pržite na zagrejanom ulju. Dodajte izgnječen beli luk, ljutu začinsku papriku, biber i so. Pržite uz mešanje, zatim dodajte paradajz, sve promešajte i dolijte slatku pavlaku. Prezle pomešajte sa parmezanom i dodajte jelu. Pospite sveže seckanim peršunom. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari