Sastojci koji će vam biti potrebni:
600 g teletine, 1 kg mlade boranije, 2 struka mladog crnog luka, 1 struk mladog belog luka, 2 šargarepe, 1 paradajz, 1 dl soka od paradajza, 2 kašike ulja, so, biber, suvi začin, sveži listovi peršuna
Priprema:
Teletinu isecite na komade, luk na kolutiće, kao i šargarepu. Paradajz isecite na komade. U sud stavite ulje, pa kada se malo ugreje, dodajte seckani luk i šargarepu, malo prodinstajte, pa dodajte teletinu i nastavite sa dinstanjem dok teletina napola omekša. Po potrebi dodajte pomalo tople vode. Očišćenu i isečenu boraniju sipajte u sud. Dinstajte zajedno i povremeno dolivajte vodu. Pred kraj, kada je boranija skoro gotova, dodajte paradajz i sok od paradajza. Posolite i pobiberite. Krčkajte dok sve dobro ne omekša i na kraju dodajte sitno seckane listove peršuna. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari