Govedina u crvenom vinu


Zagrejte maslinovo ulje na tiganju. Propržite šnicle oko 2 minuta, dok ne dobiju lepu boju sa obe strane. Izvadite šnicle iz tiganja, a zatim u tiganj ubacite seckani crni luk, sitno seckani beli luk i origano. Pržite oko 5 minuta.
U propržen luk dodajte paradajz i vino i ostavite da se krčka desetak minuta. Za to vreme, iseckajte šnicle na kockice, pa dodajte u tiganj i dobro izmešajte. Kad ubacite kockice mesa, ostavite da se krčka još pet minuta. Po želji, možete služiti sa pastom ili prženim krompirom.













Sastojci


1 kašika maslinovog ulja
200 g goveđih ili junećih šnicli
mala glavica crnog luka
1 čen belog luka
1 čen belog luka
prstohvat origana
čaša crvenog vina
200 g seckanog paradajza
pasta za prilog



Svi komentari (0)

Bez komentara