Govedina Stroganov - Sote Stroganov


Fileu odstranite masne delove, isecite ga tanke duguljaste parčiće, posolite i pobiberite. Glavicu crnog luka isečecite na tanke polukrugove. Šampinjone isecite na listove. Kisele krastavce isecite na polukrugove.
U šerpi na zagrejanom ulju pržite parčiće mesa. Isprženo meso izvadite rešetkastom kašikom i stavite u činiju. U istu šerpu stavite isečen crni luk i šampinjone da se prže. Posolite, pobiberite i promešajte.
Vratite parčiće mesa u šerpu, dodajte senf i brašno. U drugu šerpu, na šporetu, u provrelu vodu stavite kocku za supu. Gotovu supu dodajte u šerpu sa mesom i promešajteo. Dodajte kisele krastavce i ostavite sadržinu da se kuva oko 30 minuta.
Na kraju dodajte sok od limuna, pavlaku, promešajte i sklonite šerpu sa šporeta.













Sastojci


  1. 500 grama goveđeg filea

  2. 1 glavica crnog luka

  3. 250 grama svežih šampinjona

  4. 1 kašika brašna

  5. 1 kašika brašna

  6. 1 kašika senfa

  7. 1 goveđa kocka za supu

  8. 1 limun

  9. 2 kisela krastavca

  10. 125 ml kisele pavlake

  11. ulje




Svi komentari (0)

Bez komentara