Sastojci koji će vam biti potrebni:
2 glavice belog luka, 2 oljuštene i sitno iseckane chili papričice, 80 ml belog sirćeta, 3 kašike šećera, 3 kašike meda, so po ukusu, 6 špargli, 250g šiitaki pečuraka, pileće grudi srednje veličine (3 kom.), 1 kašika biljnog ulja, so po ukusu
Priprema:
Dok se roštilj zagreva ostavite drvca za ražnjiće 20 minuta u toploj vodi. Pomešajte beli luk, ljutu papriku u blenderu i dodajte sirće. Zagrejte smesu na umerenoj vatri, dodajte šećer, med i so i ostavite da proključa. Kuvajte 15 minuta uz često mešanje. Ostavite na stranu. Isecite šparglu na komadiće. Očistite pečurke, ostavljajući samo kapice. Isecite piletinu na kockice. Pomešajte piletinu i povrće i dodajte so, biber i ulje. Naizmenično stavljajte povrće i piletinu na ražnjiće. Pecite na roštilju na umerenoj vatri sa zatvorenim poklopcem dok ražnjići ne budu spremni za jelo. Servirati uz slatki čili sos. Izvor: zenskimagazin.rs
Komentari
Komentari