Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Ramstek u slatko-kiselom sosu

Ramstek u slatko-kiselom sosu

Ramstek u slatko-kiselom sosu

Ramstek u slatko-kiselom sosu

Sastojci koji će vam biti potrebni:
600 grama dobrog mekšeg ramsteka, dve šargarepe, kolut ananasa iz konzerve, tri limete ili zelenih limunova, glavica crvenog luka, kora limete, jedna kašika braon šećer i dva decilitra soka od pomorandže
Za marinadu: crni biber, ruzmarin, majčina dušica i morska so

Priprema:
Umarinirati ramstek u komadu, posoliti, pobiberiti i utrljati začine. Ostaviti da odleži 1-2 sata. U drugoj posudi udinstati na malo putera i maslinovog ulja, crveni luk i rendanu šargarepu. Dodati šećer, kada se šećer karamelizuje dodati ananas sečen na kocke, zatim narendati koru limete i sok nacediti. Dodati sok od pomorandže. Kuvati na laganoj vatri, po potrebi zgusnuti i začiniti po ukusu. Ramstek peći sa svih strana po 3-4 minuta, a zatim ga prebaciti u pleh i dopeći u rerni još 10 minuta na 200 stepeni. Sos servirati sa strane, meso iseći na šnicle. Izvor: Blic Žena


Posuđe i kuhinjski pribor koji će vam biti potrebni za ramstek u slatko-kiselom sosu


Predlažemo vam:


Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.