1 pileće belo meso, 1 kašika senfa, 1 kašika mešavine suvih začina, 500 g šampinjona, 1 šargarepa, 1 zelena paprika, 1 crvena paprika, 1 kašika susama, 1/2 kašičice karija, so, biber, 1 čen belog luka, maslinovo ulje
Pileće belo meso isecite na trakice, pospite ga suvim začinom i namažite senfom, a zatim ispecite na ulju. Šampinjone operite i isecite na listiće, papriku i šargarepu očistite i isecite na štapiće, a beli luk sitno iseckajte. Stavite papriku, šargarepu i beli luk da se kratko proprže. Dodajte šampinjone, so i biber, pa nastavite sa dinstanjem dok povrće ne omekša. Gotovo povrće spojite sa prženim komadićima piletine, dodajte kari i kašiku susama, promešajte i kratko propržite da se sastojci sjedine i zagreju, pa poslužite toplo sa prilogom po želji.
Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari