Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Piletina na tropski način: pileći ražnjići sa bananama

Piletina na tropski način: pileći ražnjići sa bananama

Piletina na tropski način: pileći ražnjići sa bananama

Piletina na tropski način

Sastojci koji će vam biti potrebni:
400 g fileta od pilećih grudi
2 kašike sitno seckane limun-trave
ljuta paprika isečena na kolutove
2 kašike meda
2 kašičice susamovog ulja
zreli mango
3 kašike soka od limuna
4 crvene banane
2 kašike ulja
veza bosiljka

Priprema:
Operite filete, obrišite vodu s njih, isecite ih na kocke, pa ih probodite drvenim štapićima za ražnjiće prethodno navlaženim u vodi. U jednoj posudi izmešajte limun-travu, ljutu papriku, med i susamovo ulje. Ovom marinadom dobro premažite i ražnjiće. Stavite ih u posudu, poklopite i ostavite oko dva sata u frižideru da se ohlade.

Oljuštite mango, isecite ga na kocke i stavite u činiju. Poprskajte sokom od limuna i napravite pire. Oljuštite banane i isecite ih na kolutove debljine 2-3 cm. Ulje zagrejte u posudi sa debelim dnom i komade banana propržite sa obe strane oko jedan minut. Dodajte i pire od manga i stavite na toplo mesto.

Pileće ražnjiće oko 10 minuta pecite ispod grila. Pri tome više puta okrećite ražnjiće i premazujte preostalom marinadom (ako nemate gril, možete da ih pečete i u nekoj tepsiji).

Ražnjiće i banane sa pireom od manga stavite na tanjire. Operite bosiljak i otresite od vode. Pokidajte listiće i njima garnirajte ražnjiće. Izvor: Lisa


Posuđe i kuhinjski pribor koji će vam biti potrebni za piletinu na tropski način


Predlažemo vam:


Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.