1 patka od 1,2 kg, 250 g ananasa iz konzerve, 200 g oguljenog prosa, 2 paprike, 2 kašičice šafrana, 2 kašičice sojinog umaka, 30 g brašna, maslac, biljno ulje
Očistite patku, operite je i narežite na komade. Meso stavite u posoljenu vodu, pustite da provri, smanjite vatru i kuvajte dva sata. Ocedite meso i očistite ga od kostiju. Supu procedite i sačuvajte sa strane. Pačetinu isitnite na kockice i propržite nekoliko minuta na 3-4 kašike ulja, ocedite i stavite u posudu. Dodajte ananas narezan na kockice, a sok sačuvajte, zatim papriku narezanu na listiće, šafran i dve kutlače supe pokrijte i pustite da vri oko 20 minuta. U međuvremenu skuvajte proso u vodi koju ste malo posolili. Na tihoj vatri rastopite jednu kašičicu brašna u soku od ananasa, dodajte sojin umak, malo crnog bibera i onoliko supe koliko je dovoljno da se dobije gusti umak. Patku poslužite prelivenu umakom uz oceđeni proso sa komadićem maslaca.
Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari