Riba na indijski način-sastojci koji će vam biti potrebni:
500 g fileta lososa, 1 čen belog luka, 1 glavica crnog luka, 1 kašičica mlevenog đumbira, 2 karanfilića, ½ kašičice kumina, ½ veze peršuna, 1 kašičica cimeta, 1 kašičica timijana, 2 kašike kečapa, 1 kašičica bibera, ½ kašičice soli, 650 ml vode, ulje
Priprema:
Na vrućem ulju u tiganju ispržite najpre crni luk koji ste prethodno sekli na sitne kockice. Dodajte beli luk, đumbir, karanfilić i ostale suve začine. Kada dodati par kašika vode i ostavite da ukuva tako da se dobije fina pasta. Zatim u dobijenu smesu dodajte filete lososa koje ste isekli. Kada se riba ispeče sa svih strana, dodajte i 600 ml vode, poklopite i ostavite da se kuva oko 20 minuta, sve dok riba ne bude sasvim kuvana. Jelo služite uz povrće i pirinač. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari