Orada u bistroj supi-sastojci koji će vam biti potrebni:
200 g fileta orade sa kožom, 120 g barenog brokolija, 10 g seckane šargarepe, 6 dl daši (bonito) bujona (daši bujon najčešće se prodaje u praškastom stanju ili u kockama), 0,5 dl soja sosa, 2 g soli, sake rakija, suiđi supa (prokuvati 6 dl daši bujona, 3 gr soli i 10 cl soja sosa)
Priprema:
Pripremiti daši bujon i suiđi supu. Iseći oradu na filete (ne skidati kožu). Tanko iseći šargarepu. Usoliti filete orade i ostaviti ih da stoje 30 minuta. Nakon toga ih dobro isprati vodom i obrisati papirom. Peći ih na grilu dok koža ne dobije braon boju. Sipati malo sakea na svaki filet i potom ih kuvati na pari 10 minuta. Skuvati šargarepu i brokoli sa suiđi supom. Zagrejati bujon, dodati soli i kuvati ga do ključanja. U bujon dodati soja sos i skloniti sa vatre. Ubaciti filete i brokoli u posudu. Doliti supu i izrendanu limunovu koru. Izvor: Stvar Ukusa
Komentari
Komentari