Šoljica brašna od leblebija
kašičica sode bikarbone
2 kašičice semenki smeđe ili crne slačice
voda
Punjenje
2 slatka krompira
2 krompira
kašika ulja
kašika semenki smeđe ili crne slačice
2 kašike kurkume
2 crvene ljute paprike
sveži đumbir
veza mladog luka
veza svežeg korijandera
Ukras
kiselo mleko s korijanderom ili sos od paradajza
Priprema
U posudi izmešajte brašno, sodu bikarbonu i semenke slačice. Dodajte vodu da postane retka kaša. (Po originalnom receptu, smesa se ostavi da fermentira dva dana). Ispecite cele krompire na žaru ili u rerni. Prepolovite ih i izvadite unutrašnjost. Izgnječite. U posudu stavite supenu kašiku ulja i na njemu dva minuta pržite semenke slačice, kurkumu, sitno iseckanu papriku i đumbir. Krompirima dodajte začine. Dodajte i sitno iseckan mladi luk i korijander. Promešajte. Ispecite tanke palačinke od testa. Čim ispari vlaga iz palačinke, dodajte punjenje po dužini i zatim savijte. Servirajte dosu ukrašenu nečim kiselim ili ljutim. Poprskajte sokom od limete ili maslinovim uljem.
Komentari
Komentari