Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Voćni poljupci

Voćni poljupci

Voćni poljupci

Voćni poljupci

Potrebno je:
4 belanca, 150 g šećera, 40 g šećera u prahu, 20 g gustina, 300 g bele čokolade, 30 g putera, 500 g raznog voća

Priprema:
Zagrejati rernu na 100 stepeni. Dva pleha obložiti peki papirom. Umutiti čvrst sneg od belanaca, uz dodatak šećera. Mutiti sve dok se ne dobije sjajan sneg koji ne može da se izruči iz činije kad se okrene naopako. Pomešati 20 g šećera u prahu sa gustinom, sipati preko snega i pažljivo promešati.
Sipati smesu u špric za torte i istisnuti 12 krugova (prečnika 10 cm). Staviti u rernu da se suši oko 90 minuta. Beze korpice treba da budu skroz suve i da se lako odvajaju od papira. Ipak, ne treba da potamne, već da ostanu bele. Izvaditi ih u pravo vreme iz pleha i pustiti da se ohlade.
Rastopiti čokoladu na pari i umešati puter. Dno beze korpica premazati čokoladom (potrošiti otprilike trećinu mase) i sačekati da se stegne. Preostalu količinu čokolade ponovo podgrejati, ali samo malo kako bi ostala gusta i špricom na svaku korpicu istisnuti po nekoliko loptica.
Voće očistiti oprati i prosušiti. Staviti na korpice i poslužiti. Ako se kolači serviraju kasnije, ne stavljati voće odmah, već ga dodati tek pred serviranje. Izvor: Stvar Ukusa


Posuđe i kuhinjski pribor potreban za izradu voćnih poljubaca


Predlažemo vam:


Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.