Potrebno je:
800 g šljiva, 100 g + kašika putera, 2 jaja, 100 g šećera, rendana kora od limuna, 200 g brašna, prstohvat soli, kašičica praška za pecivo, 30 g listića badema i kašika šećera za posipanje
Priprema:
Prvo izmerite i pripremite sve potrebne sastojke. Jaja, puter, prstohvat soli i šećer umutite mikserom. U drugoj posudi brašno pomešajte s praškom za pecivo i rendanom limunovom korom. Sipajte u umućena jaja i miksajte dok ne postane kremasto. Pripremljeno testo sipajte u kalup obložen masnim papirom. Šljive prepolovite, izvadite koštice pa ravnomerno poređajte preko testa. Pospite listićima badema, kašikom šećera i kašikom putera i pecite u rerni na 180 stepeni oko 45 minuta. Gotov kolač izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi. Pospite šećerom u prahu isecite na trouglove i poslužite. Izvor: Novovsti
Komentari
Komentari