Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Mančmelou torta

Mančmelou torta

Mančmelou torta

Mančmelou torta

Potrebno je za patišpanj:
6 jaja, 6 kašika šećera, 6 kašika brašna, 3 kašike kakaa
Potrebno je za fil:
12 kašika šećera, 9 kašika brašna, ½ l mleka, 200 g margarina
Potrebno je za preliv:
4 dcl vode, 150 g šećera
Potrebno je za glazuru:
70 grama čokolade, 1 jaje, 50 g margarina, 70 g šećera

Priprema:
Napraviti patišpanj od šest jaja, šest kašika šećera, šest kašika brašna i tri kašike kakaa. Testo sipajte u kalup i ispecite u rerni.
Dok se testo peče napravite preliv. Četiri decilitara vode kuvati sa 150 grama šećera oko pet minuta na tihoj vatri dok se lepo ne istopi. Ostaviti da se ohladi, a zatim preliti sa tim patišpanj.
Napravite fil. Skuvajte 12 kašika šećera i 9 kašika brašna sa ½ litre mleka. Kada se fil ohladi sastaviti smesu sa 200 grama umućenog margarina, pa staviti preko patišpanja.
Za glazuru pomešati 70 grama izlomljene čokolade, 1 jaje, 70gr šećera i 50 grama margarina i otopiti na pari. Glazuru polako preliti i premazati preko napravljene torte. Izvor:zenskimagazin.rs


Posuđe i kuhinjski pribor potrebni za pravljenje man;melou torte


Predlažemo vam:


Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.