Buritosi - enčilade sa piletinom


Pileći file prepoloviti (2 snicle po 150gr. otprilike), u ciniji pomesati malo maslinovog ulja, so,biber, kašikicu aleve paprike, pola kašikice kajenskog bibera i jedan ispasiran čen belog luka. Preliti preko šnicli i ostaviti pola sata da se marinira. Zagrejati dve kašike maslinovog ulja u dubljem tiganju. Iseckati crni i beli luk, papriku i dinstati 7-8 minuta, nakon toga dodati konzervu pelata, kukuruz i crveni pasulj.
Dodati so, biber i kašikicu kumina, promešati i ostaviti da se krčka 20-25 minuta (dok ne ispari tecnost). Zagrejati drugi tiganj (bez ulja), peći šnicle desetak minuta i ostaviti da se malo ohlade. Sos skloniti sa vatre i ostaviti sa se malo ohladi. Izrendati sir (pola dodati u sos), meso iseći na trake i dodati u sos potom sve lepo promešati. Zagrejati tortilje u tiganju (par minuta sa obe strane). Na tortilju staviti kašiku pavlake i lepo razmazati, zatim dve do tri kašike sosa (u zavisnosti od velicine tortilje), zatim urolati tortilju. Ponoviti postupak za svaku tortilju. U plići pleh staviti papir za pecenje, poslagati encilade. Namazati kašikom pavlake svaku tortilju (enčiladu) i posuti ostatkom sira, peći 15-tak minuta u rerni zagrejanoj na 200C.













Sastojci


  1.  300 grama belog mesa

  2. 300 grama cedara(edamer,trapist)

  3. glavica crnog luka

  4. 3-4 čena belog luka

  5. crvena paprika

  6. konzerva crvenog pasulja

  7. 150 grama kukuruza

  8. maslinovo ulje

  9. so

  10. biber

  11. aleva paprika

  12. kumin

  13. kajenski biber (može i običan)

  14. velika kisela pavlaka

  15. konzerva paradajz pelata

  16. jedno pakovanje tortilja




Svi komentari (0)

Bez komentara