Argentinski ćevap


Izmešajte 300 g mlevenog mesa, 300 g kuvanog usitnjenog krompira, sitno seckani crni luk i beli luk, sitno seckan peršun.
Dodajte 1 jaje, 1 žumance, kurkumu u prahu, so, mleveni biber i sodu bikarbonu. Masu dobro izmešajte da se sastojci sjedine.
Masu podelite na 6 delova. Vlažnim rukama uzimati lopticu mesa rastanjite je u elipsast krug, staviti na sredinu 1 kašičicu kajmaka.
Zatvorite krug i oblikujte velike ćevape. Ćevape prvo uvaljajte u brašno, pa u umućeno belance, pa prezlu.
Zagrejte ulje u tiganju i pržite sa jedne i druge strane.
Servirajte na tanjir i prelite prelivom od umućene kisele pavlake u koju ste dodali sok od limuna po želji.













Sastojci


  1. 300 g mlevenog mesa

  2. 300 g kuvanog krompira

  3. 1 glavica crnog luka

  4. 2 čena belog luka

  5. 2 čena belog luka

  6. 2 jaja

  7. 1 kašičica kurkume u prahu

  8. 1 kašika seckanog svežeg peršuna

  9. so

  10. mleveni biber

  11. na vrh noža sode bikarbone




Svi komentari (0)

Bez komentara