Sastojci:
500g kora za pitu
500g sira
3 jaja
1 šolja jogurta
1 šolja od jogurta mineralne vode
1/2šolje ulje
Priprema:
Najpre pripremite preliv:
Pomesajte jaja, jogurt, vodu ,ulje i so u jednoličnu masu. Prvo malo izmutite jaja, pa onda dodajte ostalo.
Prostre se jedna kora na radni sto i poprska se ravnomerno sa malo sitnog sira. Preko nje se stavi druga kora i opet se poprska sa malo sitnog sira, pa treca i sve tako dok se kore i sir ne potrose. Znaci, sve kore jedna preko druge.
Onda se kore uviju u rolat i podele sa malim zasecima na jednake delove oko 3cm. Oštrim nozem se iseku parčići. Kako isečete parče, tako ga stavite u pleh. Poređajte sve parčiće jedan pored drugog.
Pazljivo prelijte rolatiće sa prelivom, tako da svaki rolatic dobije istu kolicinu preliva, da bi posle bilo jednako sočno.
Pecite oko 40 min 200C tj. dok gibanica dobro ne porumeni.
Recept poslao:
Rusoljub Stanković
Niš
Komentari
Komentari