Sastojci:
½ glavice kiselog (svežeg kupusa)
300g mešanog mlevenog mesa
150g majoneza
Malo seckanog peršuna
1 kašičica sode bikarbone
8 kašika brašna
1 čaša jogurta
1 prazi luk
so, mleveni crni biber
2 jaja
ulje
Priprema:
Fil
Kupus sitno iseckamo i dobro upržimo. Prazi luk sitno isečemo i pržimo. Kada se luk proprži dodamo mleveno meso. U uprženo meso dodamo peršun, posolimo i pobiberimo. Isprženo meso pomešamo sa prženim kupusom.
Kore:
Posebno umutimo jaja , dodamo majonez, jogurt, brašno i i sodu bikarbonu. Sve dobro ujedinimo. U nauljenu tepsiju stavimo polovinu smese sa jajima , majonezom i brašnom. Na smesu nanosimo fil od kupusa i mesa i prekrivamo preostalom smesom .Pečemo 30 min. na 200C.
Recept poslao:
Rusoljub Stanković
Niš
Komentari
Komentari