Sastojci:
pakovanje mešanog povrća (grašak,šargarepa,kukuruz)
po želji obariti 2 krompira
200 g majoneza
200 g kisele pavlake
400 g pilećeg belog mesa
100 g kačkavalja
nekoliko kiselih krastavaca
Priprema:
U slanoj vodi obariti belo meso.
Izvaditi meso, vodu u kojoj se kuvalo meso procediti, pa u njoj skuvati povrće.
Skuvano povrce ostaviti da se hladi.
U dublji sud sjediniti pavlaku, majonez i na kockice isečene kisele krastavčiće.
Dodati ohladjeno povrće i na sitne kockice iseceno belo meso.
Sve zajedno dobro sjediniti, izručiti u veći tanjir, pa odozgo narendati kačkavalj i ukrasiti po želji.
Ostaviti na hladno da se dobro stegne.
Recept polala:
Bojana Ilić
Pirot
Komentari
Komentari