Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

ŠARENI SLANI ROLAT

ŠARENI SLANI ROLAT

ŠARENI SLANI ROLAT



Sastojci za žuti deo kore:
2 jaja
2 kašike ulja
1 kašika kisele pavlake
2 kašike (ravne) brašna
1 kašičica praška za pecivo
3-4 kašike rendanog sira
Sastojci za zeleni deo kore:
2 jaja
2 kašike ulja
1 kašika kisele pavlake
2 kašike (ravne) brašna
1 kašičica praška za pecivo
2 kašike (obarenog i iseckanog) španaća
prstohvat soli

Sastojci za narandžasti deo kore:
2 jaja
2 kašike ulja
1 kašika kisele pavlake
2 kašike (ravne) brašna
1 kašičica praška za pecivo
2 kašike ajvara
prstohvat soli
Za filovanje:
300gr krem sira ili feta sir pomešan sa
3-4 kašike pavlake
sveža ljuta papričica (sitno seckana)
seckani peršun
biber

Priprema:
Posebno umutiti žumanca i sve ostale sastojke a šne od belanaca dodati na kraju i lagano izmešati kašikom.
Tako radite za sva tri dela u odvojenim posudama.
Kad ste sve umutili mase stavljate u tri odojene kese i cedite na papir za pečenje po vašoj želji.
Peći 15 minuta na 200 C (ne više, jer će se kora isušiti i pucati kad je budete umotavali).
Vrlo je važno da se pridržavate mera (naročito brašno, ravne kašike) da ne dođe do pucanja.
Kad je kora pečena odmah je srolajete zajedno sa papirom na kojem ste je pekli i ostavite da se potpuno ohladi.
Namažite krem sirom složite šunku pa ponovo urolajte.

Recept poslala:
Snežana Kitanović
Zemun

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.