PITA SA HELJDINIM KORAMA

Sastojci: 500 grama heljdinih kora 3 jaja 400 grama sira 1 dl kisele vode 1 kašika praška za pecivo pola šolje ulja ulje za premazivanje Priprema: Varjačom umutite 3 jaja sa 1 dl kisele vode, dodajte sir, prašak za pecivo. Dobijenom smesom filujte svaku koru posebno i motajte rolate. Pošto su kore od helje deblje od kora od običnog brašna potrebno je svaku koru malo više prskati uljem i kiselom vodom.Pre pečenja premazati ih uljem. Peći u zagrejanoj rerni 50min  na 200C. Recept poslala: Aleksandra Stojković Niš


Svi komentari (2)

Aleksandra Stojkovic
Hvala na divnoj nagradi i što vam se dopao moj recept koji sam želela da podelim sa čitaocima i podsetim ih da koriste heljdine kore za pitu koje su mnogo ukusnije i zdravije od običnog brašna.

Jasmina
Ovaj recept smo izabrali za najbolji recept za mesec januar i nagradili super seckom gospođu Aleksandru Stojković iz Niša koja je bila ljubazna da nam ga pošalje. Čestitamo!