Svima je poznato da je u pripremi kolača, brzina ponekad presudna…zbog toga je ovaj trik pravo rešenje.
Gotovo sve domaćice imaju meke špatule od silikona ili gume pomoću kojih prebacuju testo iz činije za mućenje u kalup za tortu.
Međutim, koliko god da su zgodne da očiste i najsitnije čestice testa sa zidova činije, toliko mogu da budu nezgodne za skidanje testa sa žica miksera!
Štaviše, kao da je pravilo – što šira špatula, to je lakše njome baratati po činiji, a teže oko mutilica.
Zato su se domaćice dosetile malom triku – na sredini špatule zaseku oštrim nožem mali „šlic“ i njime s lakoćom obuhvate svaku pojedinačnu žicu.
U dva poteza – testo, šlag ili krem biće potpuno uklonjeni sa žice.
Izvor: Stvar Ukusa
U Kaufmax-ovoj internet prodavnici možete pronaći profesionalne imiksere sa posudom i ručne miksere za svakodnevnu upotrebu u kuhinji.
Komentari
Komentari