Posni kolači od lešnika oraha i badema

Posni kolači od lešnika oraha i badema se lako pripremaju i dugo sotaju sveži

Potrebno je:
200 g šećera, 100 ml vode, 100 g mlevenih oraha, 100 g mlevenih badema, 100 g mlevenih lešnika, 50 g seckanih pečenih lešnika, 50 g seckanih badema, 50 g seckanih oraha.

Priprema:
Ušpinujte šećer sa 100 ml vode i dodajte mlevene orahe, bademe i lešnike. Kašičicom izlivajte pomalo mase na puljeni pleh, pa svaki kolač pospite mešavinom seckanih badema, lešnika i oraha. Kolačiće sušite nekoliko dana na vazduhu.

Izvor: Blic Žena

 

Sveže samleveni i iseckani orasi, bademi i lešnici su uvek bolji izbor od davno u napred pripremljenih. Vaš najbolji saveznik u pripremi ovih kolača je mlin za orahe i druge orašaste plodove, standardna i nephodna spravica za sve kuvarice i kuvare.

Kućišta i rendalice mlinova u Kaufmax-ovoj ponudi su izrađeni od metala, pa su vrlo čvrsti i pouzdani. Rendalice sa lakoćom usitnjavaju sve vrste koštunjavog voća, a mogu se koristiti i za mlevenje keksa.

Predlažemo vam:

Podelite stranicu