Suvo voće
Suvo groždje
Seckane suve šljive
Seckane suve smokve
Seckane urme
Zrnevlje i koštunjavo voće
Krupno seckani orah
Krupno seckani lešnik (može sirov)
Krupno seckani badem (može sirov)
Krupno seckani neslani kikiriki (može sirov)
Semenke bundeve
Semenke suncokreta
Vezivno sredstvo
Džem
Med
Banana
Začin
Susam
Rendana kora narandže
Cimet
Ostalo
Mleveni keks
Brašno
Preporučujemo vam da iz prve dve kolone koristite bar po dve stavke, dok iz treće i četvrte koristite maksimalno dve stavke. Keks je skoro obavezan, bar 20 odsto ukupne mase u suprotnom će štanglice biti prava energetska "bomba".
Pomenute sastojke sjedinite u odnosu koji želite i mesite dok ne dobijete veoma gustu smesu. Dodavanjem mlevenog keksa ili zrnevlja masu činite gušćom dok dodavanjem džema, meda ili banane činite je ređom. Oklagijom masu istanjite na debljinu od oko 1 cm, stavite u pleh i isecite na željene komade. Sušite, odnosno pecite u rerni do 100 stepeni, u trajanju od oko 1h. Ohladite pre konzumiranja.
Doziranje i ukus možete da kontrolišete svaki put po vašoj volji.
Izvor: alternativnamedicina.rs
Komentari
Komentari