Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.
PILEĆI RIŽOTO

PILEĆI RIŽOTO

Sastojci:
700 g piletine
250 g pirinča
1 manja glavica crnog luka
2 veće šargarepe
1 komadić celera
1 l vode
vegeta
biber
aleva paprika

Priprema:
Izdinstati sitno iseckan crni luk na malo ulja, pa dodati sitno iseckanu šargarepu i celer i još malo dinstati. Piletinu iseckati na kockice ili prutiće, dodati dinstanom povrću, začiniti, dodati alevu papriku, malo vode i nastaviti sa dinstanjem. Ostaviti sve zajedno da se dinsta oko pola sata. Kada meso bude na pola skuvano dodati pirinač koji smo prethodno oprali i iscedili. Sve zajedno kuvati još dvadesetak minuta uz dodavanje vode. Skoro kuvanu rižu sipati u tepsiju, posuti peršunom i zapeći u rerni. Rižoto poslužiti topao.

Recept poslala:
Bojana Ilić
Pirot

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.