Sastojci
za kore:
350g brašna
2 jaja
malo soli
60ml mleka
Za fil :
400g pilećeg filea
200g sira
100g kačkavalja
začini po ukusu
1 kocka pileće supe
2 čaše kisele pavlake
Priprema:
Od jaja, brašna , soli i mleka zamesiti testo. Da ne bi merili mleko najbolje je sipati u ljusci od jajeta , (potrebno je 4 pune ljuspe).Testo dobro izraditi i podeliti na tri jednake jufkice. Svaku jufkicu oklagijom razviješ što tanju koru. Peče se na obrnutoj strani tepsije koja se prethodno poulji i pospe brašnom. Za ovu veličinu jufkice najbolja je tepsija veličine 32 (ako je tepsija manja napravi se više manjih jufkica).
Skuvati kocku kokošje supe u 700ml. vode i preliti mlince koje ste prethodno izlomili i ostavili u veću šerpu. Ne kuvati ih već ostaviti ih da odstoje 5 minuta poklopljene i da upiju što više vodu. Ocediti ih ali preostalu vodu ne bacati već sačuvati za prelivanje.
Fil:
Pileće meso iseći na sitnije parčiće i malo propržiti. Posoliti, dodati začine po želji: biber, bosiljak, mešavinu začina, beo luk. Sira sasitniti i pomešati sa pavlakom te sve zajedno sipati u tiganju sa mesom. Sve dobro izjednačiti . Unauljenoj tepsiji ređamo mlince, fil , mlince. Odozgo narendamo kačkavalj.Sipamo preostalu supu. Pečemo na 200 c 25 minuta.
Recept poslao:
Rusoljub Stanković
Niš
Komentari
Komentari