Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.
DOMAĆI MLINCI

DOMAĆI MLINCI

Sastojci
za kore:
350g brašna
2 jaja
malo soli
60ml mleka

Za fil :
400g pilećeg filea
200g sira
100g kačkavalja
začini po ukusu
1 kocka pileće supe
2 čaše kisele pavlake

Priprema:
Od jaja, brašna , soli i mleka zamesiti testo. Da ne bi merili mleko najbolje je sipati u ljusci od jajeta , (potrebno je 4 pune ljuspe).Testo dobro izraditi i podeliti na tri jednake jufkice. Svaku jufkicu oklagijom razviješ što tanju koru. Peče se na obrnutoj strani tepsije koja se prethodno poulji i pospe brašnom. Za ovu veličinu jufkice najbolja je tepsija veličine 32 (ako je tepsija manja napravi se više manjih jufkica).
Skuvati kocku kokošje supe u 700ml. vode i preliti mlince koje ste prethodno izlomili i ostavili u veću šerpu. Ne kuvati ih već ostaviti ih da odstoje 5 minuta poklopljene i da upiju što više vodu. Ocediti ih ali preostalu vodu ne bacati već sačuvati za prelivanje.

Fil:
Pileće meso iseći na sitnije parčiće i malo propržiti. Posoliti, dodati začine po želji: biber, bosiljak, mešavinu začina, beo luk. Sira sasitniti i pomešati sa pavlakom te sve zajedno sipati u tiganju sa mesom. Sve dobro izjednačiti . Unauljenoj tepsiji ređamo mlince, fil , mlince. Odozgo narendamo kačkavalj.Sipamo preostalu supu. Pečemo na 200 c 25 minuta.



Recept poslao:
Rusoljub Stanković
Niš

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.