Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Kako da napravite domaće suve začine

Kako da napravite domaće suve začine

Kako da napravite domaće suve začine

Kako da napravite domaće suve začine

Sveže povrće i začinske biljek daju jelima perfektnu aromu, ali su nam u najboljem izdanju dostupni samo tokom proleća i leta. Međutim, ove ukusne začine možete sačuvati u drugom obliku i jelima dati poseban pečat cele godine, piše bonappetit.com.

Omiljenim začinskim biljkama (origanu, bosiljku, majoranu...) odvojite listove i poređajte ih na pleh na koji ste stavili papir za pečenje. Stavite listove na mesto koje nije izloženo jakom strujanju vazduha. Ovako sušite biljke dva dana, zatim ih stavite u tegle ili druge posude po želji, važno je da se zatvaraju.

Možete promešati razne vrste osušenih biljaka. Mešavina origana i majorana je odlična kombinacija za pripremu italijanskih jela. Origano i nana će dati odličnu aromu pečenom piletu ili jagnjećeme pečenju.
Pre upotrebe, blago izgnječite osušene biljke kako bi pustile esencijalna ulja. Rok trajanja većine začina je oko šest meseci. Ako i pre toga biljke izgube miris, slobodno ih bacite.


Staklene tegle sa hermetičkim poklopcem idealne su za odlagaanjenamirnica koje dugo trba da sačuvaju svoju svežinu.


Predlažemo vam:


Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.