200 g morske ribe ili neke druge, kašika limunovog soka, 50 mlečnjača, 2 glavice mladog crnog luka, 1/2 plavog patlidžana, so, biber, 2 kašike ulja, 1-2 kašičice senfa, 70 ml domaće supe
Operite, očistite i osušite ribu, pospite s nekoliko kapi limuna. Očistite mlečnjače i obrišite vlažnom krpom. Isecite na kolutove glavicu crnog luka. U međuvremenu operite plavi patlidžan i isecite na kocke. Riblji filet posolite i pobiberite. Zagrejte kašiku ulja u tiganju i pecite file na obe strane 3-4 minuta. Ostatak ulja zagrejte na tiganju. Mlečnjače, crni luk i plavi patlidžan stavite u tiganj i pecite oko 5 minuta. Dodajte senf i prelijte supom, a onda složite riblji filet u sos i pecite na umerenoj temperaturi 3 minuta. Na kraju posolite i pobiberite. Po želji dodajte nekoliko listova bosiljka i servirajte.
Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari