Sastojci koji će vam biti potrebniza sos:
1 limun, 50 ml belog vinskog sirćeta, 80 g šećera, 0.5 kašičice soli, 0.5 kašičice kurkume, 1 kašika krompirovog skroba ili gustina, 150 ml vode, 1 kora od pola limuna
Za pastrmku:2 ljutike, 8 fileta pastrmke, 100 g kukuruznog brašna, 60 g kukuruznih pahuljica, 1 kašika ribljeg sosa (nam pla), čili sos
Za garnirung:1 crvena paprika, 1 zelena paprika, 0.5 šargerepe, grašak šećerac (sa jestivom mahunom), trstike
Priprema:
Zagrejte fritezu na 180ºC. Iscedite limun i dobijeni sok pomešajte sa 150 ml vode i svim sastojcima za sos izuzev limunove kore. Stavite sos da proključa uz neprestano mešanje. Smanjite temperaturu, isecite limunovu koru na tanke trake i dodajte u sos. Neka se sos kuva još nekoliko minuta.
Iskošeno isecite ljutiku na kolutove. Isecite filete pastrmke na komade, uvaljajte ih u kukuruzno brašno i kratko propržite. U vrućem voku uz brzo mešanje propržite kukuruzne pahuljice, dodajte ljutiku i pastrmku i začinite po ukusu ribljim sosom i čili sosom.
Služite ribu na tankom sloju sosa i ukrasite tanko isečenim paprikama, šargarepom, graškom šećercem i grančicama trstike. Izvor: Kuca stil Izvor: 24kitchen.rs
Komentari
Komentari