Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Hrskava pastrmka u sosu od limuna

Hrskava pastrmka u sosu od limuna

Hrskava pastrmka u sosu od limuna

Hrskava pastrmka u sosu od limuna

Sastojci koji će vam biti potrebniza sos:
1 limun, 50 ml belog vinskog sirćeta, 80 g šećera, 0.5 kašičice soli, 0.5 kašičice kurkume, 1 kašika krompirovog skroba ili gustina, 150 ml vode, 1 kora od pola limuna

Za pastrmku:2 ljutike, 8 fileta pastrmke, 100 g kukuruznog brašna, 60 g kukuruznih pahuljica, 1 kašika ribljeg sosa (nam pla), čili sos

Za garnirung:1 crvena paprika, 1 zelena paprika, 0.5 šargerepe, grašak šećerac (sa jestivom mahunom), trstike

Priprema:
Zagrejte fritezu na 180ºC. Iscedite limun i dobijeni sok pomešajte sa 150 ml vode i svim sastojcima za sos izuzev limunove kore. Stavite sos da proključa uz neprestano mešanje. Smanjite temperaturu, isecite limunovu koru na tanke trake i dodajte u sos. Neka se sos kuva još nekoliko minuta.
Iskošeno isecite ljutiku na kolutove. Isecite filete pastrmke na komade, uvaljajte ih u kukuruzno brašno i kratko propržite. U vrućem voku uz brzo mešanje propržite kukuruzne pahuljice, dodajte ljutiku i pastrmku i začinite po ukusu ribljim sosom i čili sosom.
Služite ribu na tankom sloju sosa i ukrasite tanko isečenim paprikama, šargarepom, graškom šećercem i grančicama trstike. Izvor: Kuca stil Izvor: 24kitchen.rs


Posuđe i kuhinjski pribor koji će vam biti potrebni za hrskavu pastrmku u sosu od limuna


Predlažemo vam:


Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.