400 g filetirane morske ribe, 1 l vode, 400 g paradajza, 400 g konzerviranih dagnji, 100 g luka, 70 g šargarepe, 60 g maslaca, 40 g brašna, 1 dl mleka, 2 jaja, 1 dl slatke pavlake, 2 g šafrana, 2 g belog bibera, 5 g seckanog ruzmarina, 10 g isečenog svežeg bosiljka, so
Filetiranu ribu i očišćenu i na kolutove isečenu šargarepu nalijte hladnom vodom, dodajte so i kuvajte 10-12 minuta na umerenoj vatri. Paradajz oljuštite, očistite od semenki i isecite na kocke. Luk isecite na sitne kocke. U posudu za kuvanje rastopite maslac i prodinstajte luk. Vodu u kojoj se kuvala riba sipajte u posudu sa dinstanim lukom. Dodajte pripremljeni paradajz i kuvajte oko sedam minuta na umerenoj toploti. Šafran otopite u malo vruće vode. Brašno i proceđen šafran izmešajte s mlekom i dodajte u čorbu uz lagano mešanje, sve dok čorba ne provri. Konzervirane dagnje dodajte u čorbu, kao i aromatično bilje. Kuvajte još oko pet minuta. Umutite slatku pavlaku i jaja i ulijte u čorbu neposredno pre serviranja.
Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari